Ken je mij? – 4

Afgelopen maandag stond er een artikel in Trouw over een boek dat verschenen was over Leonardo da Vinci, de schilder, het genie. Ik wil het boek wel lezen. Ik begrijp dat het vooral ook gaat over zijn genialiteit. Zo was hij vooral kinderlijk nieuwsgierig.

Dat sprak me aan

Ken je dat niet? Ik ben vooral opgevoed over wat wel en niet hoort. Ik was toen braaf en deed zoals ik opgedragen was. Maar die kinderlijke nieuwsgierigheid die heb ik ook wel. Soms vraag ik me af waarom dingen zo horen (of ‘zijn’). Leonardo da Vinci en wat ik over hem heb gelezen, heeft me aan het denken gezet.

Van nu af aan ga ik nóg meer opmerken en vragen stellen:

  • hoe komt de hemel vandaag zo mooi blauw of grijs?
  • Wat voel ik, wat voelt iemand anders?

Ik heb in ieder geval zoveel belangstelling als hij. Ik neem gingen niet meer voetstoots aan.

Want weet je?

Stiekem wil ik zo’n genie zijn als Leonardo da Vinci.

Laat wat van je horen

*