Ken je mij? – 6

Dat vraag ik altijd bij intakes van MBCT (mindfulness based cognitive training). En dan blijkt dat elke deelnemer anders in elkaar steekt. Geen verrassing, toch? Daarom vind ik het fijn om 1 op 1 training te geven. Eén deelnemer krijgt zo de aandacht die hij of zij verdient. Ik weet uit ervaring dat iedere deelnemer dominant of niet zo d0minant kan zijn, van moment tot moment en van situatie tot situatie. Eén deelnemer tegelijk kan kiezen. Alleen de trainer hoeft die keuze te genereren.

Kiezen

Kiezen is een belangrijk onderdeel bij mindfulness. Voor mij was dat een inzicht tijdens de training die ík als deelnemer deed.  Je hoeft niet automatisch dingen wel of niet te doen. Je kiest het moment en de situatie waarin je bent. Goed of slecht bestaat niet. Alle keuzes die je maakt, zijn goed voor jou. Maar, het zijn wel keuzes die jíj maakt. Daar hoef je een ander niet van (proberen) te overtuigen.

Dus: ken je mij?

Ieder maakt zijn eigen keuze, voor zichzelf. En als je wilt weten welke keuze een gesprekspartner maakt, dan kun je dat vragen!

Laat wat van je horen

*