MS en HSP – van die termen

Ik word steeds aangetrokken door theorieën over hooggevoeligheid (HSP). Ik heb dat. Dat weet ik. Maar ik had altijd genoeg gedoe aan mijn hoofd met mindfulness en met MS. En ik wilde niet teveel tijd besteden aan mijn hooggevoeligheid . Het is nu eenmaal zo. Het is af en toe onhandig, maar het biedt vaak ook veel voordeel . Althans, dat denk ik. Doordat ik 24 uur per dag veel en intensief voel, heb ik er vaak ook voordeel van. Maar de laatste komt er steeds een andere vraag bij me op:

HSP

Heeft mijn ziekte (MS) iets met die hooggevoeligheid te maken?

Ik las ergens iets over fybromie-algie en de combinatie met HSP. Het brein heeft in beide gevallen een belangrijke invloed. Vervolgens heb ik gegoogled op de relatie tussen HSP en MS. Was ik, door HSP, makkelijker vatbaar voor MS? Ik kon niets vinden.

Weet jij er iets van?

Als dat zo is, dan lees of hoor ik daar graag iets van.

Ik organiseer maandelijks een mini-retraite. Als je ook een keer mee wilt doen, dan kan dat: op donderdag 25 februari om 15.00 uur en/of op maandag 29 februari om 10.00 uur bied ik je een mini-retraite aan, voor €15,- Meld je aan en doe mee. Tot dan!

boedhabrug4-234x300

Laat wat van je horen

*