11 december -tip van deze dag: ‘Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan goed na…

…Is er een oplossing, dan heeft het geen zin om je op te winden. Is er geen oplossing dan heeft het geen nut om je op te winden’. – Dalai Lama

______

 

Dat is bekende taal voor me. Ik gebruik het voor mindfulness-lessen. We maken ons vaak zorgen, liefst hardop zodat iedereen het kan horen, over het leed en problemen waarmee we kampen. Dat moet iedereen weten. De las die ik geleerd heb via mindfulness is, dat veel praten en klagen over problemen niet tot een oplossing leidt en soms wel tot irritatie bij anderen. Ik heb MS. Dat haat ik en dat bepaalt mijn leven, maar levert geen oplossing. Ik doe het m,aar mee en ik probeer zo min mogelijk tegen anderen erover te klagen. Zoals Dalai Lama bepleit.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in jongerencommunicatie, mindfulness, MS met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.