22 december – tip van deze dag: laat je ‘beginners mind’ toe; wat was je oorspronkelijke gedachte over deze situatie?

Een kind leert meestal zeer snel lopen, praten, apparaten bedienen. Dat iemand dat nooit kon, is misschien nog sneller gebeurd. Het valt mij de laatste tijd steeds op. Over deze dagen hoor je blij te zijn en het moet perfect zijn. Maar voordat het zover is, wordt er steen en been geklaagd over het werk dat het kost, een boom opzetten, een diner bereiden, gasten ontvangen, het huis in orde maken en….

Probeer eens te denken over hoe iets oorspronkelijk was, toen je nog niet wist hoe en wat. Probeer eens te bedenken hoe dingen kunnen zijn, als ze bij jou passen en wat ze dan met je doen. Geniet!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in beginner's mind, mindfulness. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.