365-dagen blog, bijna elke dag en soms niet

Gisteren was ik somber, heel somber. Ik voelde me heel alleen want iedereen was weg en ik kon niet zo makkelijk mee (vroeg opstaan, wandelen) vanwege mijn ziekte.. Ik had geen zin in bloggen.

Dank zij mijn kennis van mindfulness kan ik het relativeren, maar helemaal weg gaat het blijkbaar niet. Ik zeg tegen cursisten altijd dat mindfulness ons leert omgaan met moeilijke momenten, dat het ons er niet van geneest. Maar goed, ik heb sinds lang weer eens gemediteerd, omdat me dat ook rust geeft.

Ben jij ook weleens somber?

Niet zozeer depressief, zo wil ik het niet noemen. Tegenwoordig lijkt de hele mensheid depressief. Somber klinkt minder hard en herken je vast wel. Ik heb geluk dat mijn geliefde B zegt opgeruimd te zijn en somberheid bij zichzelf niet herkent.

Waarschijnlijk helpt hij mij daarmee ook

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in depressie, energie, meditatie, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.