365 dagen-blog dag 52, coping

Vandaag maak ik een alternatief

Omdat ik niet beschik over mijn pc, maak ik mijn blog op de iPad. Als dingen er anders uitzien dan je gewend bent, sorry. Maar ik houd me wél aan mijn dagelijkse schrijfkunst.

Gisteren had ik bij zen een interessante ervaring. De leraar vertelde over iets wat hij op tv gezien had. De Universiteit van Maastricht heeft een aanpak voor tinnitus (oorsuizingen/piepen, continu) bedacht. Tinnitus-patïenten worden een tijd lang blootgesteld aan forse piepen of ruis of… Het helpt hen aan het omgaan ermee. Je komt er nooit meer vanaf, maar je kunt er wel mee omgaan, het accepteren.

Dat geldt voor mijn ziekte ook. OMS helpt, mindfulness en mediteren helpt, regelmatig bewegen helpt. Medicijnen helpen misschien. Ik heb gelezen over LDN. Dat klonk goed. En ik weet nog niet of ik er iets mee wil. Accepteren en ermee omgaan (coping) is stap 1. Wist je dat Tom Barman van DeuS met tinnitus al jarenlang optreedt? Dat inspireert me. Dat is de acceptatie die ik zoek.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in acceptatie, meditatie, mindfulness, MS, zen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.