365 dagen- blog dag 104, oud worden / oud zijn

In de Correspondent las ik een aardige opmerking:’Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn’. Volgend mij heeft dat te maken met de aard van beide, verschillende dingen. Als je oud wordt, dan ‘ben’ je gezond, gelukkig en wat al niet meer. Als je oud bent, dan heb je last van gebreken, zie je er niet meer zo jeugdig uit en kan niets meer zo goed.

Omdat ik in de ogen van veel mensen nog jong ben, en ziek, denk ik wel na over een eventuele wens om wel of niet oud te worden. Ik wil wel ouder worden, maar met minder gebreken. LDN is daar wellicht wel een oplossing voor. Het helpt wel, maar rustig aan, met veel geduld. En dat heb ik niet zo. Iemand in mijn omgeving zegt van MS te zijn ‘genezen’ na 30 jaar door LDN.

Toch maar proberen, dus. De kwaliteit van mijn leven en dat van mijn geliefden staat wat mij betreft op het spel.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.