365 dagen- blog dag 109, ‘wat doe je?’

Die vraag krijg ik vaak

De meeste van mijn lotgenoten zijn afgekeurd en ik kan ook niet meer (goed) werken. Vroeger (lang geleden) werkte ik vrij veel, en nu voelt het moeilijk om op die vraag een antwoord te geven. Ik ‘doe’ toch wel van alles.

Zo mozaïek ik, houd ik een beperkte makkelijke moestuin bij en blog ik. Het voordeel is, dat dit voor mij aangename en inspirerende bezigheden zijn. En dat ik zoveel doe om mijn dag gevuld te hebben. Eens per maand drink ik koffie met andere ms-ers, twee keer per week doe ik fysiotherapie, één keer per week doe ik yoga en ik lees veel (ik ben sinds kort weer lid van de bieb). Bovendien ga ik met regelmaat naar dokters en het ziekenhuis (niet zo mijn ding) en zo doe ik van alles.


Aanvankelijk had ik moeite met het benoemen van mijn dagindeling. Het was anders dan ‘gewoon’ en dan voelde ik dat ik niets deed. Dit (bovenstaande) doe ik en daar ben ik blij mee. Let op: ik merk dat ik vooral mijn mezelf wil geruststellen. Wa ik verder nog doe, vrij uitzonderlijk: vandaag is Mr. Pieter van Vollenhoven jarig.

Hij is 80 jaar geworden en wij gaan naar zijn feest!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in MS, plezier. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.