365 dagen-blog – dag 11


Ken je de term ‘Beginner’s mind’?

Als kleintje leer je voor het eerst lopen. Vaak levert dat bewondering van ouderen op. Dat leer je, met moeite, maar je leert het moeilijk af. Van kleins af aan zet ik de ene voet voor de andere. Gelukkig kan ik dat nog, maar wel veel langzamer en wankeler. Omdat ik gewend ben aan lopen, wil ik graag snel dingen doen. Mijn hele systeem is erop aangepast.

Het duurt even voordat je ‘mind’ zich aanpast aan wat je lang geleden geleerd had en als vanzelf kon, en nu niet meer, in je hoofd aan te passen. Bij mindfulness weten we dat en kunnen we daar iets mee doen. Een ziekte gaat misschien niet weg, maar je kunt er wel mee omgaan, het accepteren!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in acceptatie, beginner's mind, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.