365 dagen- blog dag 111, (galgen)humor

In het koffiegesprek dat ik regelmatig bijwoon, ging het over euthanasie. Onder de gesprekspartners waren er voor- en tegenstanders. “Ik ben niet bang om door te gaan’, zegt één persoon triomfantelijk. Ik ook niet, denk ik. Ik vertel doodleuk het verhaal van de gedachte aan zelfmoord die ik regelmatig had toen ik depressief (nu niet meer) was. Dan wilde ik zelfmoord plegen, maar uiteindelijk was ik bang voor de lijdensweg voor mezelf en voor de impact op nabestaanden.

Ik ga nog niet

Ik heb geen angst voor de dood. Ik kan over mijn eigen verhaal wel lachen. Andere mensen hebben er veel meer pijn van. Ik denk dat mindfulness me veel heeft geleerd om hierover na te denken.’Er is wat er is’. Acceptatie is de beste en veiligste manier om met het leven om te gaan.

Iedereen heeft wel ‘wat’.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in acceptatie, depressie, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.