365 dagen- blog dag 115, LDN nog beter bekeken

Niets leek te werken bij mijn inname van LDN. En ik gleed ook nog eens uit in de douche. K-dag, dus. Ten einde raad heb ik nog maar eens wat meer over LDN gelezen.

Voor jouw informatie, misschien

Hier las ik er meer over. LDN laat zien dat het immuunsysteem onderactief is. Het reguleert / stimuleert het. Het verhoogt de endorfineproductie omdat dat een belangrijke regulator van het immuunsysteem is. De betaferon waarmee ik om de dag spuit doet juist het tegenovergestelde. Dit probeert het immuunsysteem te onderdrukken, omdat neurologen denken dat het op hol is geslagen.

Ik weet niet wie gelijk heeft

Maar ik weet wél dat MS mij helemaal lamlegt. En ik weet niet of ik kan rekenen op beterschap of meer geluk. En ik weet niet wat mijn omgeving van mijn ziekte ondervindt. Niet helemaal of helemaal niet.

‘Wat zou ik graag weer eens gezellig werken’ Dat zei een COPD-patiēnt tegen me. Hij gaf wel toe dat hij, toen het nog wel kon, soms baalde van de sleur die werk hem bracht. ‘Het is wat’. Misschien hebben mensen die dit zeggen wel gelijk. Ik ga in ieder geval tijdelijk stoppen met betaferon.

Kijken of LDN me dan meer helpt.


Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in geluk, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.