365 dagen- blog dag 117, mindfulness – en voetbal

Daar gaat het over

Voor mij, vandaag, hier en nu. Ik praat vanavond over de toekomst van mindfulness, en ik word volgegooid met het verlangen naar winst van Ajax. Ik heb dat verlangen zelf ook. We zullen zien. Het beste en aantrekkelijkste team verdient wat mij betreft de winst en ik hoop dat dat Ajax is.

Wat mindfulness daarvan vindt?

Tegen deelnemers vertel ik dat iemand duizenden gedachten per dag heeft. En ik vertel dat mensen eerder aan goede of slechte herinneringen of zorgen voor later heeft dan de ‘ervaring’ van dit moment. Denk maar eens na over de vaste reis bijvoorbeeld van en naar werk.

Wat denk je dan?

De reis is bekend. En meestal gaan je gedachten dan alle kanten op. ‘O, ik ben er al bijna.’ Herkenbaar? Dat noemen we de automatische piloot. Dat is niet erg. Zo gaat het leven gewoon. Wat wel handig is, is dat je ervoor kunt kiezen om eens het moment zelf te beleven. Het duurt even lang, maar je maakt je misschien minder zorgen en je geniet van het moment!

En ik vind voorpret van weer eens succes ook leuk

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in mindfulness, plezier. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.