365 dagen- blog dag 118, mindfulness – en aandacht

Het voetbal ging mis

Jammer, voor niets keurig op tijd weg bij SeeTrue. De uitslag van de wedstrijd was teleurstellend. Maar de gesprekken daar waren herkenbaar en leuk. We hebben het gehad over wat het ons brengt in ons leven brengt en over wat we willen overbrengen aan cursisten. Aandacht, dat vooral. Elk hoofdstuk( 8) gaat over aandacht voor verschillende zaken in het leven. MBCT (mindfulness based cognitive therapy) bestaat uit 8 lessen, maar we waren het erover eens dat diverse personen meer of minder tijd en lessen nodig zullen hebben.

En dan is het nog zo, dat ik 100% geloof in mindfulness en dat ik vaak ‘vergeet’ te mediteren, aandacht voor elementen hier en nu te hebben. Fijn om te merken dat ik niet de enige ben. Het is wat mij betreft geen ‘must’, maar vooral prettig om er extra bij stil te staan.

Aandacht, dus!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, meditatie, mindfulness, plezier. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.