365 dagen- blog dag 124 en 125, accepteren

De Dalai Lama zei ooit:

Als je met een ernstig probleem geconfronteerd wordt, denk dan goed na. Is er een oplossing, dan heeft het geen zin om u op te winden. Is er geen oplossing, dan heeft het geen nut om u op te winden.

Dat komt ook op in de meditatie die ik gisteren deed. Ongemakkelijke situaties kan ik accepteren, me ertegen afzetten of negeren. Het eerste is misschien het beste. Maar we doen het liever niet.

Oei, wat ik eergisteren vertelde, hoort daarbij. En ja, ik accepteer dat ik ziek ben. Doordat te doen, levert het me energie op. Ik probeer wel dingen uit, met mijn ziekte. Ik wil weten wat ik nog kan, en wat niet. En dat valt vaak tegen.

Maar: er is wat er is!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in acceptatie, energie, meditatie, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.