365 dagen- blog dag 126, aandacht

Wat ik vaak merk, is dat ieder zijn of haar eigen ding centraal stelt. Hardop, voor iedereen. Mensen stellen zelden een vraag aan een ander: ‘Hoe gaat het met jou?’ Toegegeven, ik doe dat ook te weinig. Maar als het eens nodig zou zijn, bijvoorbeeld bij een handwerkbijeenkomst waaraan ik deelneem, durf ik niets te vragen. Met een beetje pech vraag ik teveel van ze. Gewoon, normaal doen, aandacht vragen en geven: ‘hoe gaat het met jou?’

Ik weet het, ik ben momenteel in niet zo’n goeden doen. Ik ben wat depressief. En íedereen is het schuld. Wachten op beter weer en mijn geliefden weer om me heen helpt.

Vraag jij weleens iets aan een ander over hem- of haarzelf?


Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, depressie, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar 365 dagen- blog dag 126, aandacht

  1. Agneta Andersson schreef:

    Goedemorgen Ilja,
    ik was bezig met het opstellen van een reactie … heb je die onafgemaakte reactie ontvangen?
    Liefs,
    Agneta, oud Rli-collega van Bart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.