365 dagen- blog dag 130 en 131, neo-liberale obesitas

Dat las ik

In Trouw. Ik heb het hele verhaal nog niet gelezen, maar ik was door het citaat geīntrigeerd. De opmerking snap ik, en ik ben blij dat ik zó niet ben. Hoewel. bijna niet. Dat betekent dat de geplande keuken ook maar even moet wachten.

Maar wat betekent die term nog meer?

Neo-Liberalisme is me bekend. We willen allemaal veel, zelf en meteen hebben. Volgens de filosoof in de krant zóveel, dat we obees ervan worden en zijn. En tegelijk hebben we behoefte aan verbinding. Uiteindelijk hebben we als mens behoefte aan anderen. Dus we willen ook graag rekening houden met elkaar. Maar het moet wél hier en nu voor mezelf zijn.

Toch nog een link naar mindfulness

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in communicatie, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.