365 dagen-blog – dag 16, concentratie op één ding tegelijk

Multi-tasken

Nog iets dat anders is dan ‘gewoon’: ik kan niet multi-tasken. Jij hebt er vast ook last van. We denken allemaal veel tegelijk te moeten doen, maar er wordt gezegd dat niemand (mannen én vrouwen) kan multi-tasken. Door mijn ziekte heb ik er extra last van. Ik kan bijvoorbeeld geen kop koffie dragen zonder morsen. Ik laat regelmatig servies kapot vallen. Ik val regelmatig zelf. Niet hard, maar ik kan niet ophouden met vallen.

Mijn fysiotherapeute heeft me geadviseerd om mijn rollator binnen te gebruiken omdat ik dan twee handen aan de rollator kan houden en wat ik wil dragen op de rollator kan zetten. Ik weet niet of het lukt, maar ik ga het proberen.

Ik ben al zover dat ik, als de rollator me helpt (ik gebruik hem al met wandelen) ik hem toepas. Mindfulness heeft me bijgebracht dat ‘gedachten zijn geen feiten’ en met het feit dat alleen mijn eigen gedachten tellen, hier en nu. Maar, binnen is het hier en daar krap. We zullen zien.

Dank je P!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in balans, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.