365 dagen-blog – dag 20, wil ik wel of niet door?

Vandaag hadden we een gesprek

Bij de koffie, over een persoon die dichtbij staat en die heel ziek is. Hij heeft kanker. En elke keer als hij denkt dat het de goede kant op gaat, krijgt hij slecht nieuws. Moet hij weer een operatie ondergaan. Hij heeft weinig energie en heeft familie, een partner en kinderen.

Het zette mij aan het denken

Wanneer is het genoeg? Voor mij, maar ook voor anderen. We lijden, veel, klagen, veel en er is één ding belangrijk: blijven leven en oud worden. Daar lijkt het op.

Ik heb heel dapper tegen mezelf gezegd dat ik lijd zolang het draaglijk is en ik van momenten dagelijks (!) kan genieten. Dat doe ik en mindfulness biedt me manieren om daar aandacht aan te besteden. Mijn achterban zal er zwaar onder lijden als ik er niet meer ben. En ik denk dat mijn kinderen op hun manier verder gaan. B en mijn ouders zullen het zwaarder hebben.

Maar: wil ik toch liever ouder worden en dan maar doorgaan met lijdenschap?

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar 365 dagen-blog – dag 20, wil ik wel of niet door?

  1. Olga schreef:

    En ik zal je missen. ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.