365 dagen-blog – dag 21, eigenwijs en onafhankelijk

Vind jij de muziek van Queen en Prince ook gaaf?

Ik vond de film van Bohemian Rhapsody geweldig. En dan vooral ook de muziek.

We kregen van C als kerstcadeau de biografieën van Queen en Prince. De eerste heb ik uit, in de tweede ben ik bezig. Ik vind beide een geweldige band en zanger. Hun muziek is geniaal. En in de biogafieën blijken Mercury en Prince eigenwijs en onafhankelijk.

Dat wil ik ook

Dat bén ik ook, redelijk (hoop ik). Niet zo geniaal als bovengenoemden, maar wel eigenwijs en ook onafhankelijk. De liefde van mijn leven en twee van mijn kinderen zijn dat ook.

Nu is het anders. Ik ben vooral afhankelijk van anderen, door mijn ziekte. En B werkt te hard, om het gezin te onderhouden (met fysieke gevolgen van dien). Dus niet zoals vroeger liftend op vakantie, een kind adopteren, kinderen een klas laten overslaan, vegetarisch vooral voor de smaak worden en zijn …

We hebben wel allebei ervaring met mindfulness, ik zelfs als trainer. Maar heel veel elementen die ons toen verteld werden en die ik nu aan cursusdeelnemers vertel, waren voor ons al normaal.De reden waarom ik ooit mindfulness ben gaan doen, was omdat ik depressief was (achteraf een symptoom van MS). Mindfulness heeft me ook laten zien hoe ik eigenwijs kan zijn.

Toch vind ik eigenwijsheid en onafhankelijkheid nog steeds waard om naar te streven

Ondanks mijn ziekte ga ik het zo goed mogelijk doen. Ik accepteer hulp, graag zelfs, maar ik stel wél voorwaarden. Mensen helpen graag. Maar meestal voordat ze weten wat ik nodig heb, hebben zij alles al ongevraagd gedaan. Opruimen, bijvoorbeeld of spullen weggooien of me onder de arm nemen. Fijn dat ik die hulp kan krijgen, maar ik wil nog wel onafhankelijk blijven. Onafhankelijk genoeg.

Dus niet boos worden, maar ik wil blijven geloven in mijn eigen kwaliteiten, hoe beperkt ze ook zijn.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, acceptatie, communicatie, depressie, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.