365 dagen-blog – dag 22, wanneer heb ik genoeg?

Dit helpt me, jou ook?

Josephine Rombout (thx, Josephine) schreef over een verhaal over Joseph Heller , auteur van Catch-22: Heller was met een vriend op het feest van een miljonair. Die vroeg hem: ‘Joseph, wat vind je er nu dat onze gastheer gisteren in één dag meer geld heeft dan jij in je hele leven met je boek zult verdienenFaarop antwoordde Joseph: ‘Maar ik heb iets wat hij nooit zal hebben. Het gevoel dat ik genoeg heb.’

Dat ontlokte een glimlach bij me

Verstandig. Want wanneer is het genoeg? Hier in het westen hebben we allemaal veel, en genoeg? Ik verdien (bijna) geen geld, maar we wonen wel te groot. En maak ik me vooral druk over het feit wat ik met dit huis moet doen. En tegelijkertijd ben ik gelukkig met deze plek en dit huis. En met mijn achterban. Misschien gaat het nog eens veranderen. En accepteer ik het: genoeg is genoeg.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in acceptatie, geluk, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.