365 dagen-blog – dag 23, heb jij kinderen / een kinderwens?

Ik heb drie opgroeiende kinderen (twee zijn al volwassen, sorry). De jongste komt voort uit een sociale kinderwens en adoptie in Ethiopië, de oudste twee zijn zelfgemaakt en zelfgedragen. En ik heb ze alledrie even lief. Dat geldt waarschijnlijk ook voor de kinderen van het kinderpardon. Hun ouders hebben hen ook met volle overtuiging gekregen. Gebeurt dan dit, in een land waar ze niet voor gekozen hebben.

Waar liggen jouw ‘roots’?

In Nederland, natuurlijk , denk je. Met een DNA-toets kun je testen waar je ‘roots’ liggen. De meeste mensen die zo’n toets hebben gedaan komen maar voor een klein percentage uit de eigen regio waar ze hun hart aan hebben verpand.

Ken jij een vluchteling?

Een vluchteling wil meestal graag terug naar waar zij / hij vandaan komt. Vanuit mijn eigen ervaring hoop ik dat zij / hij niet ziek is. hier niet én in het land vakherkomst niet. Komt dát er ook nog bij! Vraag het haar / hem maar. Heb maar eens een goed gesprek met zo iemand.

Accepteer het maar en weet dat het van alle tijden is om ‘vreemdelingen’ tegen te komen en te omarmen.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, acceptatie, communicatie, gesprek, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.