365 dagen-blog – dag 29, a beginner’s mind

Gisteren had ik zen-meditatieles. Mijn doel is om MS, mijn ziekte te accepteren. Het ziet er niet naar uit dat ik ooit beter word, maar ik wil wel 80+ worden. En ik wil, met alle beperkingen van dien, van het leven genieten.

Voorbereiding van de eerste les MBCT: a beginner’s mind

Gisteren ben ik begonnen om voor iemand les 1 van Mindfulness Based Cognitive therapy (MBCT) voor te bereiden. Dat gaat over de automatische piloot. Ik heb er al eerder over geblogd: je leerde ooit lopen, maar je herinnert je niet meer hoe dat ging. En nu, je doet het gewoon. Aan het begin pak je dingen aan met de beginner’s mind. Daarna doe je het op de automatische piloot. Dat heeft zijn voordelen. Maar soms denk je: waarom doe ik dat eigenlijk altijd zo? Zou het ook anders kunnen?

Zoals de zwembadpas van Kees de Jongen uit het boek van Theo Tijssen. Mooi idee, toch?

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in acceptatie, beginner's mind, meditatie, mindfulness, MS, zen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.