365 dagen-blog – dag 31, Beukborrel

Gisteren had ik Beukborrel, omdat adviesbureau De Beuk 40 jaar bestaat. Ik ben vanuit Bunde-Maastricht helemaal met de trein naar Utrecht gereisd. Het was een vermoeiende reis, maar…ik kan het nog. Voorlopig geniet ik er nog van. Het duurt weer even voordat ik, als het aan mij ligt, zo’n enerverende onderneming aanga.
En toen reisde ik terug. Toen begonnen er pas écht problemen. Vertraagde treinen, overdruk vanwege de spijbelactie van scholieren. Men hielpen me altijd met de rollator. Maar door de vertraging en doordat ik in Eindhoven (daar reed mijn trein niet verder) de trap af ging voor de wc was het wel héél veel energieverlies.

Dat doet me weer denken over mijn overmoedige voornemen: ik zou mijn ziekte accepteren. Tot gisteren dacht ik nog dat ik me niet zou laten omduwen. Vandaag, op de terugreis, had ik het er moeilijk mee. Maar, ik wil wél genieten!

Dus acceptatie zit wat dichterbij en met wat kleinere dingen.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in acceptatie, energie, MS, plezier. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.