365 dagen-blog – dag 35, de zon schijnt regelmatig!

Gisteren voelde ik me slecht gehumeurd. Vandaag gaat het beter. Het is droog, waait niet meer zo. En ik begreep dat ik de laatste dag met carnaval kan mee doen! Dan te bedenken dat jij of iemand anders niets van carnaval wil weten.

Dat kan

Maar weet dat sommige mensen heel blij kunnen zijn van drie dagen los van verplichtingen en van ‘normaal’. Ik weet dat er veel drank wordt gebruikt in de carnavalstijd. En ik weet dat het heel goed zonder kan en tóch leuk is. Ik drink geen alcohol meer buitenshuis. Alleen maar plat water. En ik stap in een rolstoel voor lange afstanden. Mindfulness heeft me geleerd dat anderen hun eigen beeld van me hebben. En hun eigen aandacht aan me geven, zodat het hen past. En ik voel me comfortabel als ik een beetje mee kan vieren met de pret die anderen hebben.

En weet je wat?

Carnaval vieren en anderen dat zien doen, geeft mij energie!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in acceptatie, energie, geluk, mindfulness, MS, plezier. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.