365 dagen-blog – dag 39, aandacht

Verschillen

Gisteren schreef ik over single/multitasking, en over de rol die dat voor mij als MS-er heeft. Na een gesprek dat ik met iemand had over MS wist ik weer dat deze ziekte voor iedereen anders kan zijn. Ik denk wél te zien dat de omgang ermee voor iedere vorm bepalend kan zijn. Jezelf en anderen vragen stellen kan helpen. De manier waarmee je met de ziekte omgaat, ook voor jezelf en anderen.

Geef aandacht aan MS, vooral voor jezelf, niet voor anderen. Je hoeft niet te vertellen dát je het hebt (zo maar), maar dat het, als dat voorkomt een beperking oplevert. Mij heeft aandacht voor mezelf, hier en nu veel opgeleverd. Mindfulness heeft me wat dat betreft veel opgebracht. Ziek ben ik tóch.

Ik hoop dat ik er nog een tijdje gelukkig en wel mee kan blijven.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, acceptatie, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.