365 dagen-blog – dag 47, koud douchen

Gisteren dronk ik koffie

met dames die MS hebben, dat doen we maandelijks. Het is wel prettig om met soortgenoten te praten. Zo kwam ons gesprek op het voordeel van kou, zoals de ‘iceman’ bepleit. Eén van mijn gespreksgenoten gaat zelfs af en toe in een diepvries zitten. Een ander vertelt dat ze regelmatig koud douchet. Toen bedacht ik dat ik dat ook al eerder wilde. Gisteren heb ik het toch maar gedaan, koud afdouchen. En ja, het leverde me energie op, de kou en angst ervoor ten spijt. Het was niet zo erg.

Energie

En die energie ben ik weer kwijt, vanwege de stressvolle slapeloos heid, ondanks zen-meditatie. Mijn ouders houden feest. Het is prettige stress, maar het levert wel energieverlies op. We zullen zien.

Ik overleef het wel!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in acceptatie, energie, gesprek, meditatie, MS, zen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.