365 dagen-blog – dag 5

Mijn vorige post ging ook over OMS

Nu weet ik er wat meer over en over wat het mij (en jou misschien ook?) brengt. Toen ik de diagnose MS kreeg, was ik al jaren verder. Ik wist van niets. Maar, ik was vegetarisch. Soms at ik wel vis. En ik ‘sportte’. Na mijn zwangerschappen heb ik geen vlees meer gegeten. Gewoon, omdat het gevoelsmatig niet lekker was.  Snelle vleeshappen uit de supermarkt. Later begon ik last te krijgen van veetransporten op de snelweg. Ik heb ook het boek van Terry Wahls gelezen en doe sommige dingen nog volgens haar methode. Zoal elke morgen een zelfgemaakte green smoothie als ontbijt. Alweer gevoelsmatig. Lekkerder dan een saaie boterham (volgens OMS mag ik geen gluten meer!)

Inmiddels heb ik secundair-progressive MS

Ik hoop dat ik me niet erger ga voelen. MS is niet dodelijk, maar door verzwakking is de kans op een sneller einde veel groter, denk ik. Dit is voor mij de reden om goed op mijn gezondheid te letten en er veel voor te doen.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in MS met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.