365 dagen- blog dag 58, nu weer gewoon

Klaar met feesten

De afgelopen dagen heb ik veel gevolgd met apps en ander digitaal materiaal, apart van zelf vieren, maar nu wil ik weer meer ‘een goed gesprek’. Ik merk dat vooral in het dagelijkse leven gestaard wordt naar de smartphone, de tablet o.i.d. Een gesprek met een ander zit er minder bij. Er wordt over een ander gepraat via social media.

Thuis vergeet ik mijn telefoon of ligt hij onhoorbaar in de gang. Daarom duurt het in mijn geval iets langer voordat ik reageer op apps. Sorry daarvoor. Maar ik vind het wel fijn om dingen zo los te laten. Dat levert andere manieren van communicatie en aandacht op, soms betere.

Probeer maar eens uit!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, communicatie, gesprek. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.