365 dagen- blog dag 61, over wat mindfulness met me doet

Ik las wat in MS daily news

Over mindfulness

Voordat ik wist dat ik ms had (ik had achteraf bezien al symptomen) was ik depressief. Ik probeerde psychotherapie. Een goed gesprek was en is altijd leuk, maar toen ik geen zin meer had, zei ik tegen mijn psychotherapeut dat ik genezen was. Niet dus. Toen ontdekte ik mbct (Mindfulness based cognitieve therapy). Dank je wel, S. MBCT vond ik zó leuk en zinvol dat ik, met mijn ervaring als trainer, het trainersvak wilde leren.

Ik had nog steeds geen diagnose gehad, maar van mindfulness profiteer ik al zo’n 15 jaar.

Probeer het ook eens

Als je er nog geen ervaring mee hebt, zul je merken dat het je veel oplevert, ziek of niet. Voor zover ik ben met de introductie-cursus zen, biedt mindfulness me nog steeds meer. Maar ik ben nog niet klaar en de twee cursussen zijn vergelijkbaar. Ik kan je met mindfulness helpen, als je wilt.

Als je in de buurt woont, geef ik je graag les!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in gesprek, mindfulness, MS, zen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.