365 dagen- blog dag 63, helpt LDN me?

Low Dosis Naltrexone

Via een groepsapp werd ik attent gemaakt op LDN. Ik heb er wat afwachtend op gereageerd. Maar later (nu) denk ik er toch wel anders over. Mindfulness heeft me geleerd om niet meer bang te zijn. Niet voor de dood, niet voor anderen, niet voor (voor)oordelen.

Ik heb wél wensen. Ik wil me beter voelen. Ik wil meer kunnen. MS hoeft niet weg. Ieder mens heeft weleens mindere tijden, mentaal of fysiek. Ik wil er graag toe doen voor mijn achterban. Zodat zij niet steeds voor mij moeten inspringen. De kinderen zijn voor een deel pubers en ik heb ervoor gekozen omdat ik hun moeder wilde zijn, voor ze wilde zorgen. Niet zoals het nu vaak gaat, zij voor mij.

Iemand wiens berichten ik heb gelezen over zijn ervaringen met LDN had 30 jaar MS. Hij zegt nu genezen te zijn. Zo voelt hij zich. Met 20 jaar MS ben ik er ook wel klaar mee.

Bewijs?

LDN zou ervoor kunnen zorgen dat ik meer van het leven ervaar, voor mezelf en voor anderen. Bewijs kan er nog niet genoeg zijn, maar ik wil niet meer wachten. Als er voldoende bewijs is, leef ik misschien niet meer.

En wat is het bewijs dat het mij dan heeft gegeven?

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

2 reacties op 365 dagen- blog dag 63, helpt LDN me?

  1. Maxine Vanmeulebrouk schreef:

    Ben erg benieuwd naar je ervaringen, Ilja.

    • iljas schreef:

      Volgende week vrijdag (29/3) spreek ik mijn neuroloog. En ik leen bij de bib het boek ‘Eerlijke geneeskunde’ waarin meer over LDN staat. Kun je tegen Jan vertellen. Hoe gaat het met hem?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.