365 dagen- blog dag 64, waarom wil een mens macht?

Veel mensen willen dat

Of lijkt dat maar zo? En wat is macht? Denk aan ‘grote’ namen als Trump en Maduro. En macht lijkt veel weg te hebben van criminaliteit. Dan denk ik aan mensen als Pablo Escobar. En:

Wil jij macht?

Wat betekent macht voor jou? Betekent het dat je veel eigendom hebt? Of veel zeggenschap?

Ik wil alleen macht over mezelf

Over mijn gezondheid, over de liefde. Ik weet dat veel mensen veel geld willen hebben en graag belangrijk zijn. Maar het lijkt alleen een wens te zijn. Gewoon tevreden of gelukkig zijn, dat hoor ik niet vaak. Ik ben ook niet gewoon tevreden of gelukkig. Mindfulness heeft geleerd om tevreden te zijn met dat wat er is, ook met de kleinere dingen.

Sorry voor mijn hoogdravend geklets

Ik wilde gewoon wat hardop filosoferen. En volgende maand is het de maand van de filosofie. Daar was ik door geïntrigeerd. En dan nog over de vraag naar macht: Ik was ook geïntrigeerd door een gesprek in een documentaire op Nethlix (sorry, ik weet niet meer welke) waarin een persoon tegen een ander zegt:”geef dat aan een ander wat je jezelf gunt.” Zo waar, en doe jij dat wel eens? Ik wel, maar te weinig.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in geluk, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.