365 dagen- blog dag 67, waar je wilt zijn

Kleiner en anders

In mijn gemeente staan alle winkel leeg. Ondernemers stoppen vanwege ouderdom en niemand wil de boel overnemen. Veel te duur, want onroerend goed / huur zijn onbetaalbaar. In Maastricht is ook leegstand, maar er zijn nieuwe initiatieven ontstaan.

Zo is er een open marktplaats waar mensen ruimte kunnen huren voor de verkoop van hun eigen spullen. Tweedehands platen, zelfgemaakte sierden, enz. Allemaal op een rek naast elkaar.

Ontmoeten

Mensen kopen meer online, maar ze willen ook graag ontmoeten. Daar waar mensen te vinden zijn. Misschien is dat ook de gelegenheid waarom carnaval zo goed gaat, en festivals. Ook bij sportclubs gaat het goed. Naar de Werkjabriek in Maastricht ga ik om mensen te ontmoeten, naast ‘kunst’ maken, natuurlijk.

Wil jij ook graag ontmoeten?

Er komt de laatste tijd vaak nieuw over eenzaamheid, vaak bij ouderen. Vroeger gingen mensen kwajongen, elkaar sterke verhalen vertellen, borrel in de hand. Het is van alle tijden. Online winkelen mist definitie van ontmoeten. En het hoeft niet altijd te duur te zijn.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in gesprek. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.