365 dagen- blog dag 71, mindful eten

Wat mindfulness met eten doet

Of jij met eten. Aandacht voor eten. We hebben hier in het westen genoeg te eten. Zo was ik ooit een dropfanaat. Ik spoelde het ene dropje met het andere weg. Een goede vriendin van me die ik ooit een introductie mindfulness aanbood heeft overgewicht. Behalve dat ik daar een probleem van zou maken, is het handiger en ook lekkerder om met aandacht te eten.

Mindful eten

Daar wordt ruimte voor gemaakt bij bijzondere cursussen over mindful eten. Ik ben slank. Hoe dat zo gaat, weet ik niet, maar als je een ‘gewichtig’ probleem hebt, dan kun je daarmee omgaan door met aandacht te eten en er misschien meer van te genieten. Niet aan het eind al vergeten zijn wat je aan het begin proefde. Doe het eten niet tekort!

OMS

Doctor Jellinek van OMS stelde een dieet samen voor MS-patiënten. Niet om hen meer te laten afslanken (sorry, dat weet ik niet zeker), maar overgewicht is niet goed voor de voortgang van MS. Het één helpt het ander. Overgewicht kost mij niet zo’n moeite, maar aandacht spreekt me wel aan.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.