365 dagen- blog dag 72, zen past me niet

Zon wel

Dat is echt zo. Voor mijn ziekte helpt het als het droog en evenwichtig weer is. Als herregent kan ik dat aan mijn botten al voelen.

Zen-meditatie voegt wat mij betreft niets toe aan wat ik met mindfulness al geleerd heb. Ik vind het wel goed om stil te staan bij aandacht geven en voelen. Maar ik heb moeite met het bewegen bij loopmeditatie en het theeritueel. En oké, N het verhaal van de jong monnik aan Joshu heb ik begrepen. Het ga mij het inzicht dat hier en nu aandacht verdient. Niet de toekomst, het verleden, iemand of iets anders. We hoeven niks te voorspellen of herinneren. De omstandigheden maken niet uit.

Zonnig weer zoals nu, laat darmaar blijven, klimatverandering ten spijt.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, meditatie, mindfulness, MS, zen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.