365 dagen- blog dag 75, rekening houden met anderen

Voor buurtnetwerk Bunde heb ik een conceptbrief aan het college geschreven. We zijn bezig met de toegankelijkheid van het dorp. Voor gehandicapten en hun begeleiders. Er werden veel knelpunten vastgelegd. En wat ik merk, is dat mensen vaak snel iets doen / ergens moeten zijn en daardoor niet nadenken over gevolgen voor anderen. Want ja, je moet snel, zonder nadenken.

Dat bepaalt de knelpunten. Hondenpoep, bijvoorbeeld. Of containers die door vuilnismannen snel teruggezet worden. Jammer voor mensen die afhankelijk zijn van een blindentol, of van een rolstoel, of… Moeilijk, zeg.

Praat er maar gewoon een keer over. Mensen zijn bereid om rekening te houden met een ander, Als ze het maar wisten…

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in communicatie, gesprek, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.