365 dagen- blog dag 86, vragen

Over een goed gesprek gesproken

Dit blog laat wat mij betreft zien waarom deze site zo heet.

Mensen die heel dichtbij staan, willen ons helpen. Ze regelen alles voor ons, ongevraagd. Er moet volgens hen worden schoongemaakt, voor B.

Maar vragen is dan wel handig. Ze ruimen alles goed op, maken goed schoon. Alleen, ik kan niets meer vinden. Bij ons zou dat toch op een andere plaats liggen? Ik heb lang geleden spullen georganiseerd volgens het boek ‘Opgeruimd’. Ik ben er blij mee. Volgens mij kan ik er nog meer mee doen.

En vragen aan een ander

Want mensen denken vaak te weten wat een ander ‘nodig heeft’. Ik ben daar zelf ook niet zo goed in, te snel. Mijn zoon zegt dat ik hem nooit laat uit praten. Maar ik heb weer de les geleerd om eerst een vraag te stellen voordat ik het denk te weten.

Kijken of dat lukt.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in communicatie, gesprek, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.