365 dagen- blog dag 90, opgeruimd

Maar dan anders

B vertelt over Sapiens, het boek dat hij nu uit heeft. Daarin wordt verteld over een opgeruimd karakter. Dat zit in de genen. Een mens met zo’n karakter is meestal opgewekt, ziet overal de goede kant van. Hij voelt dat hij zo is.

Dat klopt

Hij haalt overal oplossingen uit. Hij was / is ziek, maar hij komt er wel weer overheen. Ik denk en hoop het ook. Het geeft mij moed en hoop, dat heb ik aan hem te danken. Want zijn genen heb ik niet. Ik ben wat zwaarder op de hand dan hij. Achteraf door mijn ziekte kreeg ik een depressie. Daar ben ik redelijk overheen (ik kan er goed mee omgaan) door mijn ervaring met mindfulness. Niettemin ben ik blij met het opgeruimde karakter van B.

Dat dat nog maar lang zo blijven mag!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in depressie, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.