365 dagen- blog dag 91, over MS en spreken

Naast veel vrouwen ken ik ook mannen met MS. Enkelen van hen, vooral mannen die ik ken, hebben niet het veelvoorkomende vermoeidheidsprobleem. Een aantal van hen werkt. Want blijkbaar kan dat dan makkelijker. Gelukklig kunnen ze dat. In Nederland geldt arbeidsongeschiktheid makkelijk. In andere landen moet iedereen werken. Ik kan je vertellen dat dat moeilijk is. In mijn geval, omdat ik het pas laat wist (na de diagnose dacht ik ‘o, dus daarom…’), werkte ik door.

Waarom is werken niet handig?

Omdat vermoeidheid en gebrek aan concentratie in de weg staat. En ‘in een rondje’ spreken. Ik merk zelf dat ik, als ik meer moe dan anders, de clou van mijn verhaal vaak kwijt raak.

Iemand die ik ken met MS geeft les

Een man. En hij valt vaak in herhaling. Ik weet niet of hij het merkt en daarom zeg ik er niets over. Ik ben wel jaloers op de mensen die geen last hebben van vermoeidheid, omdat ze meer kunnen

Positief jaloers – dat wi; ik ook

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in communicatie, energie, gesprek, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.