365-dagen blog, ja!!!

De derde van onze kroost is geslaagd

En goed. Dat maakt dat we weer in een nieuwe fase raken. Niet dat we dat ooit hebben gedaan, maar…niet meer huiswerk controleren, ze aansturen op werk voor school. We gaan sowieso uit van vertrouwen, in onszelf en in anderen.

Dat past bij mindfulness. Onlangs las ik in een nieuwsbrief van IAM over de manier waarop mensen die actief mindful zijn. Ze zijn vooral ethisch en geven veel aandacht aan anderen. Ik ook, hoop ik.

B viert vakantie

Vanwege zijn ‘gedoe’ met gezondheid, is hij nu toe aan een week fietsen met PP. Ik gun het hem, maar ik mis hem. Ik kwam er gisteren, bij een volle kamer met mensen die kwamen feliciteren, achter, dat B en ik meer in lijn met elkaar zitten dan anderen. Iedereen wil me helpen op haar of zijn manier. Maar dat betekent dat ik spullen op een andere plek moet zoeken dan waar ik ze zou doen, dat de vaatwasser uitgeruimd is en servies ergens anders is dan waar ik het zou zetten, etc. B snapt dat beter.

Blij als hij weer terug is, opgeruimd en vol verhalen en foto,s.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar 365-dagen blog, ja!!!

  1. iljas schreef:

    Hallo Maxine, Jij ook gefeliciteerd. Wat gaat je neef doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.