365 dagen-blog, wat geef ik aan een jarig kind?

Gisteren kreeg ik het ‘verzoek’ voor een verjaardagscadeau: een enveloppe. Voor een kind dat 12 wordt.

Wat gaat ze daarmee doen?

Sparen? Voor wat of wie? Ik vind het een moeilijk punt. Een envelopje is makkelijker dan een verantwoord cadeau. Maar ik zeg altijd tegen mijn kinderen dat ze met een goed doel op de proppen moeten komen. Als ze een envelopje willen, moeten ze aangeven waar het geld heen gaat. Dat heeft mijn purerende kinderen al veel weerstand opgeleverd.

Het voordeel van een cadeau waarover nagedacht is, is dat de gever met aandacht iets heeft uitgekozen en het ook echt aan de ontvanger gunt.

Of is dat te optimistisch?

In de maatschappij waarin we nu leven, heeft iedereen geld zat, zelfs kinderen, de meeste dan. En de persoon waar ik morgen naartoe ga, krijgt haar envelopje,

zo lui ben ik wel.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, acceptatie, mindfulness. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.