365 dagenblog – dag 143 en 144, ‘100 stukjes van mij’

Lees jij veel?

Ik in ieder geval wel. Ik kan je een boek aanbevelen dat mij veel gebracht heeft: ‘100 stukjes van mij’ van Lucy Dillon.

Gina Bellamy’s leven is een chaos. Daar staat ze dan, na haar scheiding, in een te kleine flat met te veel dozen vol spullen uit haar oude leven. Ze staat voor de keuze: doormodderen of eens en voor altijd uitvinden wie ze écht is. Het is tijd voor drastische maatregelen: al haar bezittingen de deur uit, alleen de honderd meest belangrijke dingen mogen blijven. Maar welke honderd dingen?

En Gina is erg ziek geweest. Het boek laat zien hoe zaken sfeervol en prettig kunnen worden aangepakt. Ik vond het een waardevol boek, ook doordat ik mij in sommige zaken als zieke herken.

Ook ‘hier en nu’ k0omt terug in de analyse van Gina, bijvoorbeeld over haar relatie met haar moeder en het ongeluk van haar eerste liefde. Ik heb er de hele tijd op ‘vakantie’ van genoten en ik raad je van harte aa.n.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in hier en nu, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.