A brighter brain is a brighter mind, door je brein the laten shoppen?

Wist je dat aandacht, in je ‘mind’ je creatiever laat zijn?

Waar gaat jouw hoofd naartoe, de hele dag? Van hot naar her? Maak je je gedachten altijd, nee, meestal ‘af’? En hoe dan? Komt uit al je gedachten een actie? Of in de meeste? Of in veel? Of in veel niet?
Toegegeven, je hebt recht op rondfladderen. Waarom niet? Dat doen we allemaal, vaak, of toch tenminste op zijn tijd. Het helpt ons alleen wel om af en toe onze aandacht vast te houden.

Waarmee?

Met het neerzetten van creatieve ideeën of oplossingen. Stal je zelf maar voor, dat je écht shopt, met aandacht. Waart doet je die mooie rode sjaal aan denken, of die vaas? Brengt de winkelstraat waar je je bevindt je op een idee? Of de drukte, de mensen, de versiering, etalages, muziek? De schrijvers van het gelijknamige boek noemen dat ‘Lenig Denken. Door met aandacht iets te observeren, geef je jezelf de ruimte voor creativiteit. En zeg nou zelf, af en toe is het veel prettiger om dingen anders dan ‘normaal’ aan te pakken, buiten de geijkte kaders van alledag om?

Waarom ik die combinatie (leven in aandacht en lenig denken) zo boeiend vind?

Ik ben helemaal ‘into’ mindfulness. Ik geloof in de kracht van aandacht. Ik heb ook de opleiding ‘Creatief denken’ van het Centrum voor Ontwikkeling van Creatief Denken (COCD) gevolgd en regelmatig in praktijk gebracht. Ik vind het super dat die  twee zo nauw bij elkaar te brengen zijn. Eigenlijk zegt het één wel wat over het ander: verleg de kaders met aandacht en geniet van de ruimte die het je geeft.

Lees ook:

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness, plezier met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.