Aandacht voor alles wat er al is

Heb jij last van onkruid?

Met het goede weer van de laatste dagen groeit en bloeit alles in de buurt. Heb je al gezien hoe mooi groen alles is? Ik woon in een groene omgeving, met aangeharkte tuintjes en verzorgde gazons. Ik geef toe dat ik / wij (mijn geliefde en ik, dus) daar niet zo van zijn. We proberen meer de methode van ‘guerrilla gardening’, nog wel in onze eigen tuin, maar vooral tuinieren op een manier waarop het niet ‘hoort’. Waarom? Omdat we lui zijn, maar ook omdat we graag van groei en bloei genieten. Ook van de overdaad. En ja, we hebben dus ook onkruid, dat hoort bij overdaad. Zoals brandnetels en zevenblad.

Wat doen wij daarmee? Opeten!

Ik wil graag met aandacht genieten van dit jaargetijde en van buiten zijn. Dus, liever niet zoals anderen, de gifspuit hanteren (wij wonen bij de grens, dus wat er hier verboden wordt, kan makkelijk van andere plekken worden gehaald). En tegelijk, de overdaad van onkruid kan ander flora wel laten verdwijnen. En daar wil ik ook met aandacht van genieten! Ik denk dat we mogelijke oplossingen hebben gevonden. We genieten met aandacht van de lekkernijen die je van onkruid kunt maken. We maken van brandnetels heerlijke brandnetelsoep en van zevenblad kun je bijvoorbeeld pesto maken.

Als ik met tuinhandschoenen aan alle plantjes verwijder, dan kan ik al genieten van wat ik er uiteindelijk mee ga doen. En ik beloof je, het is heerlijk!

Met aandacht genieten, in tijden van recessie

Wat er, volgens mij, nog extra voordelig is aan dit gastronomisch genot, is dat het zo geen geld kost en in overvloed aanwezig is voor de meeste tuinbezitters (in het bos en in velden kun je ook een overvloed aan brandnetels vinden).

Noem het recessievoer, maar het is wel lekker!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness, plezier met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Aandacht voor alles wat er al is

  1. Dank je wel voor dat recept ga het zeker eens proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.