Aandacht voor groen en zorg voor jezelf en anderen

Even iets anders

Ik stem al jaren op Groen Links. Dat wist je misschien al.Ik was er zelfs in de Randstad lid van. En in Delft bestuurslid. Nu, in Zuid-Limburg, en ziek (MS), niet meer. GroenLinks heeft nog wel mijn sympathie. De blonde afgod heeft links verketterd. GroenLinks trekt zich daar niks van aan. Terecht.

Ik moest wel denken over wat GL zo belangrijk voor me maakt als ik stem. Voor Jesse Klaver was het de zorg voor iedereen, of iets dergelijks.  Ik vind zorg voor elkaar ook belangrijk. Dan past groen er wat mij betreft ook bij. Want een groene en gezonde wereld zorgt voor alles en iedereen in deze wereld.

Dus ook voor dieren (huisdieren, bijvoorbeeld, die ‘iedereen’ lijkt te hebben.). ‘Links’ zou dus  een ander woord kunnen zijn, dat goed past bij wat ik en anderen met mij belangrijk vinden voor de wereld en dit land: ‘humaan’ of ‘zorg’: ‘Humaan en Groen’ of ‘Groen voor Zorg’klaproos2?

Wat mindfulness daarover zegt

En zo komen we terug op wat mij (jou hopelijk ook) zo aanspreekt in Mindfulness. Hiermee heb ik geleerd om te genieten van de wereld om me heen. Vaak is dat een bloem of een boom of een gesprek of het contact met iemand anders. Verder legt mindfulness de nadruk op ‘er is wat er is’. Dat betekent voor mij ook dat dingen niet per sé meer of beter moeten. Zo lang ik er maar oprecht van kan genieten.

Ik help als trainer mindfulness mee aan die aandacht 1op 1. Iets voor jou? Bel me en ik help je met training mindfulness.

boedhabrug4-234x300

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness, MS. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.