Aandacht

Dat wil ik

Aan mezelf geven. Ik krijg véél aandacht. Gebaseerd op mijn ziekte. En dat dat K is, daar ben ik het mee eens. Maar waarom ik zelf behoefte aan aandacht voor mezelf heb, is omdat ik vaak toch maar toegeef (zie ook mijn vorige blog) en omdat het lijkt alsof veel mensen al weten wat ik heb.

Ik weet het niet

Toen ik de diagnose MS kreeg, zag ik een bekende voor me die lang geleden op 38-jarige leeftijd overleed. He-le-maal weg. Nu weet ik dat er duizenden symptomen van MS zijn. Iedere patiënt is op een andere manier ziek. Maar mindfulness heeft me geleerd dat aandacht voor mezelf, hier en nu, belangrijk is.

Vandaar dus 

 

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness, MS met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.