Begin de dag met energie

Om de dag te beginnen is niet altijd even makkelijk (en zeker niet op maandag: ‘just another manic monday’). Gelukkig schijnt de zon vandaag uitbundig. En verder helpt het me om te beginnen met een korte meditatie.

Meditatie

Even bezig zijn met simpele dingen: mijn adem, mijn houding, ‘dromen’ over een mooie meditatieplek. Mijn zangeres zei me dat ze daar niet aan deed. Dan raakt ze telkens weer met haar hoofd op hol. Mindfulness geeft aan dat dat niet erg is. Het menselijke brein denkt altijd en veel. Als je mediteert en je verzandt in  gedachten, maak je daar dan niet druk om. Als je merkt, dat je in gedachten ‘verschiet’, feliciteer jezelf dan omdat je het hebt opgemerkt en keer weer terug naar je meditatie-onderwerp.

Even mediteren aan het begin van de dag geeft me energie. Buiten het feit dat ik ziek ben, denk ik dat iedereen er baat bij heeft. Ik heb alleen behoeft aan geleide meditatie. Er zijn er veel op internet en ik heb er zelf een paar gemaakt. Probeer maar of je er iets aan hebt!

Mindfulness, 1 op 1 of audio

Wat geeft mindfulness mij en jou?

Mindfulness helpt me helder te blijven. Ziek of niet. Het belangrijkste wat mindfulness me brengt, is de benadering van het leven. Met mindfulness in mijn achterhoofd zijn gedachten geen feiten meer, zodat ik niet vastloop in andermans opmerkingen en oordelen.

IK KAN JE HELPEN ALS JIJ ER OOK VAN WILT LEREN

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in meditatie, mindfulness, MS met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.