Ben jij jonger dan 20 jaar en mindful? – Deel je ervaringen en ontvang een boek!

Mindfulness voor jongeren

Ik lees nu het boek Mindfulness voor Jongeren van David Dewulf. Er staan waardevolle dingen in. Omdat ik mij bijzonder verbonden voel met mindfulness en aandacht voor het hier en nu, vind ik het een prettig leesbaar boek. Ik geloof ook in de kracht van aandacht, juist voor jongeren die ‘opgroeien’ in een ‘nieuwe wereld’, die spannend is en veel mogelijkheden biedt én die vraagt om de juiste beleving ervan door iedere wereldbewoner. Mindfulness wordt al vaak ingezet bij jongeren, want zij kunnen baat hebben bij juiste focus op aandacht, hier en nu, bijvoorbeeld bij ADD, ADHD, maar ook bij het leven ‘aankunnen’.

Het boek van David Dewulf en meer goedbedoelde adviezen over mindfulness voor jongeren roepen wel wat vragen bij me op.

Sluiten de adviezen van mindfulness-deskundigen naadloos aan bij wat jongeren aanspreekt

Als  adviseur / (mindfulness)trainer  , met veel prettige ervaringen met jongerencommunicatie, en als mindfulness based cognitive (MBCT))trainer, wil ik beide zaken graag met elkaar koppelen. Ik geloof namelijk in de kracht van aandacht, juist voor jongeren die ‘opgroeien’ in een ‘nieuwe wereld’, die spannend is en veel mogelijkheden biedt én die vraagt om de juiste beleving ervan door iedere wereldbewoner. Ik ben ook van mening dat jongeren, met wat begeleiding, best kunnen uitkomen voor wat ze willen en dat ze daar zelf hun actieve bijdrage aan kunnen leveren.

Doe jij ook mee?

Mail / bel / skype me of reageer op dit bericht en ik neem snel contact met je op. Ik hoor of lees graag je ervaringen, positief of negatief. Ik wil ze gebruiken in mijn strooptocht naar de mogelijkheden die mindfulness kan bieden voor jongeren. En daarom wil ik óók graag negatieve ervaringen lezen of horen. Die kunnen ook belangrijk zijn. Ze vertellen me misschien dat wij ouderen een verkeerd beeld hebben van de behoeften van jongeren en mindfulness. En dat jongeren veel beter weten hoe je hen de juiste aandacht kunt geven.

 

 

 

 

 

Help me en doe mee. Kunnen we samen naar een nieuwe  benadering toewerken? De eerste vijf personen met wie ik serieus kan werken, ontvangen een boek naar keuze van maximaal €20,-

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, jongerencommunicatie, mindfulness met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.