Cursus Politiek Bestuurlijke sensitiviteit – hoe werken politici, bestuurders en ambtenaren samen?

We beginnen er al bijna aan gewend te raken: verkiezingen. Op 2 maart is het weer zo ver. Tot die tijd worden er veel woorden aan vuil gemaakt door de media en ‘de’ mensen. Wie gaan fors winnen en wie gaan zwaar verliezen? En dan? Ben jij (bijvoorbeeld beroepsmatig) betrokken bij de gevolgen die nieuwe gezichten in de politiek met zich meebrengen?

Deze keer gaat het om de provinciale verkiezingen met directe gevolgen voor de samenstelling van de eerste kamer. We zijn een land, gebaseerd op democratische grondbeginselen. Dus de stemmer beslist. Ambtenaren, in dit geval vooral van de provincie, kunnen elke vier jaar te maken krijgen met een nieuwe wind van de bestuurders voor wie ze werken. Ten minste, zo is dat geregeld in Nederland. Er zijn ook landen waar, met de verkiezingen van nieuwe politieke personen of partijen, nieuwe ambtelijke kopstukken die in hun lijn passen, worden aangesteld. In Nederland niet. Dat heeft zijn voor- en nadelen, dat zal duidelijk zijn. Dus de ambtenaren mogen in Nederland op hun plek blijven, maar er wordt wel van ze verwacht dat ze mee bewegen met hun nieuwe bestuurder. Gaat dat vanzelf? Blijft alles bij het oude? Vaart een bestuurder op de expertise van de ambtenaar? Of wil hij of zij het laatste woord hebben? Het is vaak onvoorspelbaar en onduidelijk, voor ambtenaren, maar ook voor kersverse bestuurders, statenleden, politici.

Play-Time Visie Beleid Actie organiseert de cursus Politiek Bestuurlijke Sensitiviteit, om deelnemers naar antwoorden en vaardigheden te bieden die hen verder kunnen helpen in hun nieuwe rol en partnerschappen. Als je je wilt inschrijven voor de cursus volgens open inschrijving, dan beginnen we op 28 maart a.s. met bijeenkomst 1. Schrijf je hier in.

We bieden ook maatwerkprogramnma’s Politiek-Bestuurlijke Sensitiviteit aan. Bijvoorbeeld als je afkomstig bent van een specifieke organisatie of afdeling. Zo kunnen we het best inspelen op de eigen leerbehoeften en -wensen. Als je hier meer informatie over wilt of een afspraak met ons wilt maken voor verdere uitvoering, neem dan contact met ons op.

Kijk ook op: www.pt-training.eu

 

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in jongerencommunicatie met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.