De laatste maanden van 2012 – en van de rest?

Op 21 december gaan wij met ons gezin op reis, vliegen. 21 December is ook de datum waarop volgens sommigen onder ons de wereld vergaat. Mijn lief merkt laconiek op: ‘Wij zitten dan in het vliegtuig, in de lucht, als de wereld vergaat, zijn we daar niet.’ Wie zal het zeggen? Je zou somber kunnen worden van zo’n doemscenario, met name in deze tijd van het jaar waarop de dagen korter en de nachten langer worden. Voor veel van ons is dit toch al de tijd om somber te worden of te zijn.

Stel, dat we tóch verder ‘moeten’?

Het leven is de moeite waard, daarvan ben ik overtuigd. De Mindfulness-methode heeft mij overigens wel geholpen om die overtuiging naar je uit te spreken. Ik begrijp nu nóg beter dan daarvoor dat er nu eenmaal positieve én negatieve dingen in het leven zijn, en dat ze beide evenredig veel aandacht verdienen. En dat we nu eenmaal altijd bezig zijn met wat er nog allemaal ‘moet’ en komen gaat, en wat er allemaal geweest is.

Herken je dat?

Ik denk het wel. En het is ook niet iets waarover we ons schuldig moeten voelen. Dat is nu eenmaal de aard van het beestje. Misschien is dat ook wel echt wat mensen anders maakt dan andere dieren. Mindfulness biedt mij wel de mogelijkheid om bewust de aandacht te verplaatsen naar wat ik hier en nu ervaar; zie, hoor, voel, ruik, … Het is leuk om mindfulness te leren. Het geeft mij en alle andere mensen die ermee bezig zijn nóg meer waarde aan het leven! Dat gun ik jou ook, van harte. Wil je meer weten over hoe je meer erover kunt weten en leren? Lees hier meer over mogelijkheden:

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness, plezier met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.